ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Τρίτη, 08 Μάρτιος 2011 09:18
PDF Εκτύπωση E-mail

Tο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της «Φωλίτσας» σχεδιάζεται με ιδιαίτερη επιμέλεια και προσαρμόζεται τόσο στην ηλικία των παιδιών (τα τμήματά μας χαρακτηρίζονται από ηλικιακή ομοιογένεια) όσο και στις ιδιαίτερες ανάγκες τους. Έχει στόχο να αναπτύξει όλες τις δυνατότητες των παιδιών και να τα προετοιμάσει για το δημοτικό σχολείο.

ξενεσ γλωσσεσ, αγγλικα

 H διδασκαλία των αγγλικών μέσα από απλές λέξεις που μπορούν να συναντήσουν στα βιβλία, στις αμέτρητες επιγραφές και στην τηλεόραση βοηθά τα παιδιά να αντιληφθούν την ύπαρξη κι άλλων λαών και γλωσσικών πολιτισμών και να εξοικειωθούν σταδιακά με την αγγλική προφορά, ώστε να προσαρμοστούν εύκολα στις ανάγκες του σύγχρονου κόσμου.

ζωγραφικη, κατασκευεσ

Mε οδηγό τη φαντασία και τις εικόνες του νου, τα παιδιά δημιουργούν τα δικά τους «μικρά» αριστουργήματα. Tέμπερες, μαρκαδόροι και κηρομπογιές, χαρτί, πηλός και ζύμη είναι μερικά μόνο από τα υλικά που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να εκφράσουν τον ψυχικό τους κόσμο. Kορύφωση της εικαστικής δημιουργίας αποτελεί η έκθεση που πραγματοποιούμε στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς.

Μουσική: 
Χρήση μουσικών οργάνων, απλά ρυθμικά σχήματα και μουσικοκινητική, γνωριμία με τα είδη μουσικής, παιδικά τραγούδια και επένδυση ιστοριών με ήχους και μελωδίες ανταποκρίνονται στην έμφυτη ανάγκη των παιδιών για ρυθμική κίνηση κι έκφραση μέσα από τη μουσική. Οι μελωδίες γλυκαίνουν την ψυχή και η γνώση γίνεται πιο εύληπτη όταν τα παιδιά την προσεγγίζουν μέσα από τη μουσική.

ποιοτητα υλικων

Δίνουμε μεγάλη προσοχή και στην ποιότητα των υλικών των οποίων χρησιμοποιούν τα παιδιά για τις κατασκευές τους, όπως είναι οι πλαστελίνες, χαρτιά, τέμπερες ζωγραφικής κ.τ.λ. Ο σταθερός μας προμηθευτής είναι το ΠΛΑΙΣΙΟ

Τα παιδικά παιχνίδια είναι επώνυμες μάρκες όπως lego, playmobil, playsκool.

ΓΡΑΦΗ, ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ

Εκπαιδευτικό ΠρόγραμμαΠρόκειται για δραστηριότητες που έχουν στόχο να φέρουν τα παιδιά πιο κοντά στη συνειδητοποίηση ότι ο προφορικός λόγος κωδικοποιείται σε γραπτό και αντίστροφα και να αναπτύξουν τις ικανότητες της γραφής και της ανάγνωσης. Eπίσης, οι ομαδοποιήσεις, οι αντιστοιχίσεις, η εξοικείωση με τα σύμβολα των αριθμών είναι το πρώτο βήμα για να προσεγγίσουν την πληθικότητα και άλλες μαθηματικές έννοιες. Πολύ εύκολα έτσι τα παιδιά θα προσαρμοστούν στις ανάγκες και το πρόγραμμα του δημοτικού σχολείου.

Γλωσσικη αγωγη και εκφραση

Tα παραμύθια και η παιδική λογοτεχνία γενικά, τα γλωσσικά παιχνίδια, το θέατρο, ο κινηματογράφος και οι συζητήσεις εμπλουτίζουν το λεξιλόγιο των παιδιών και καλλιεργούν την ικανότητά τους να επικοινωνούν.

ΨΥΧΟΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

fofofo-03_r

Ο προσανατολισμός στο χώρο και το χρόνο , η ευκινησία , η δύναμη και ο συντονισμός των σωματικών κινήσεων κατακτώνται μέσα από μια ποικιλία παιχνιδιών και αθλητικών δραστηριοτήτων τόσο στον χώρο του σχολείου μας όσο και στα πλαίσια των εξωσχολικών αθλητικών προγραμμάτων στα οποία συμμετέχουμε (κολύμβηση, mini-tennis, mini-basket, πρόγραμμα ΙΛΙΟΝ)

γνωριμια με το φυσικο και κοινωνικο περιβαλλον

Όλες οι παραπάνω δεξιότητες κατακτώνται στα πλαίσια ενός εκπαιδευτικού προγράμματος με πλούσια θεματολογία που δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα να αποκομίσουν πλήθος εμπειριών και γνώσεων από το φυσικό κόσμο αλλά και από το κοινωνικό περιβάλλον και πολιτιστικό τους περιβάλλον. Επίσης, να μάθουν το σεβασμό στο περιβάλλον μέσα από παιδικά προγράμματα για την ανακύκλωση.

παιδικά προγράμματα εκπαίδευσης για ηλεκτρονικούς υπολογιστές:ΟΙ κύριοι λόγοι αυτών των προγραμμάτων είναι,Η εξοικείωση του παιδιού με το P/C και με την τεχνολογία .Eπίσης αρκετά από τα προγράμματα εκπαίδευσης διδάσκονται σαν παραμύθι με παιδικά DVD


Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 22 Απρίλιος 2011 15:48